Snaps og Urter

  • Velkommen
  • Snapse
  • Brændevin og mad
  • Foredrag og snapseture
  • Off. Arrangementer
    • Arrangements billeder
  • Viden du får brug for
Menu
  • Velkommen
  • Snapse
  • Brændevin og mad
  • Foredrag og snapseture
  • Off. Arrangementer
    • Arrangements billeder
  • Viden du får brug for

Valnød

valnoed_raavare

Valnød er ikke særlig almindelig i Danmark, men med lidt held findes den i gamle haver og i parker. På Bornholm er den et almindeligt syn pga. det lidt varmere klima. Træerne er ofte enkelt-stående med store kroner. Midt i juli er der dannet friske grønne frugter, der oftest sidder i en lille klase.

Frugterne indeholder meget farvestof, der i tidligere tider blev anvendt som farvestof i bejdse.
Netop det farvestof giver Valnøddebrændevin sin mørkebrune farve, der ikke er til at tage fejl af.
Brændevin lavet på Valnød er nok en af de mest kendte brændevine, især anvendt omkring juletid, hvor vi jo har netop har tradition for Valnød.

Et godt tip er at servere en ”Valnøddesnaps” sammen med et godt stykke blåskimmelost med et par valnødder som tilbehør. Den fine brændevinssmag passer fint med den lidt ”robuste” ostesmag. Med et stykke valnøddebrød til og frisk smør er kombinationen næsten perfekt.

Frugten plukkes i juli og deles i 4 dele, kommes i et syltetøjsglas og dækkes med vodka, gerne en 3- 4 frugter i samme glas. Ved deling af frugterne er det nødvendigt at bruge et ikke sugende underlag, da frugten afgiver et farvestof, der vanskeligt lader sig fjerne.

Ønsker man at lave essens, skal man være mere forsigtig, da valnød giver en meget kraftig smag.

Har man tålmodighed, bør man gemme valnøddebrændevinen, den ændrer efterhånden smag og bliver mere rund og fyldig.

Latinsk navn : Juglans
Hvilken plantedel bruges :Hele frugten / Bærret
Behandling : Tørres
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Skov eller skovbryn, Parker og plantede bevoksninger, Haver
Trækketid : 3 måneer
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 2 uger
Fortyndning : 1:10
Kan sødes : Ja
Gemmes : Bliver bedre over flere måneder og år
Opbevaring : Bruges frisk
  • AarhusSnapsen

  • Agern

  • Anisisop

  • Aronia

  • Birk

  • Blåbær

  • Blåhat

  • Blomme

  • Brombær

  • Bøg

  • Dild

  • Din egen Gin

  • Din egen Gin og Tonic

  • Enebær

  • Figen Kaktus

  • Frisk figen

  • Fyr

  • Gederams

  • Grå pære

  • Gråbynke

  • Gul Snerre

  • Gyldenris

  • Hassel

  • Havtorn

  • Hede Lyng

  • Hindbær

  • Hindbær

  • Hunde Rose

  • Hvidtjørn

  • Hyben

  • Hyben Rose

  • Hyldeblomst

  • Hyldebær

  • Hæg

  • Jule Kryddersnapsen

  • Kaffe

  • Kirsebær

  • Kirsebær Kornel

  • Klitrose

  • Klokke Lyng

  • Kongelys

  • Kvan

  • Kvan

  • Lind

  • Marehalm

  • Mirabelle

  • Mosebølle bær

  • Mælkebøtte rod

  • Paradisæble

  • Påskesnaps 2017

  • Pigeon æble

  • Pil blomst

  • Pimpenelle

  • Porse

  • Porserakler

  • Prikbladet Perikon

  • Ramsløg

  • Rejnfan

  • Revling

  • Røllike

  • Røn

  • Rønnebær

  • Skovløg

  • Skovmærke

  • Slåen

  • Slåen Gin

  • Solbær blad

  • Solbær bær

  • Strand Malurt

  • Sødskærm

  • Tormentil Rod

  • Tranebær

  • Tyttebær

  • Tyttebær

  • Valnød

  • Vild Timian

Privatlivspolitik

Kontakt oplysninger

Snapsogurter.dk v/ Jan Kristiansen
Vorregaards Alle 121
8200 Aarhus N
jan@snapsogurter.dk
Telefon +45 24 81 57 35
CVR : 15869836

Cookies & Privatliv
Vi bruger cookies på vores hjemmeside til at give dig den mest relevante oplevelse ved at huske dine præferencer og gentagne besøg. Ved at klikke på "Accepter", accepterer du brugen af alle cookies.
Cookie settingsACCEPT
Cookies & Privatliv

Privacy Overview

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, mens du navigerer gennem hjemmesiden. Ud af disse cookies gemmes de cookies, der kategoriseres efter behov, i din browser, da de er afgørende for, at webstedets grundlæggende funktionaliteter kan fungere. Vi bruger også tredjepartscookies, der hjælper os med at analysere og forstå, hvordan du bruger denne hjemmeside. Disse cookies gemmes kun i din browser med dit samtykke. Du har også mulighed for at fravælge disse cookies. Men fravalg af nogle af disse cookies kan have en effekt på din browseroplevelse.
Nødvendige
Altid slået til

Nødvendige cookies er helt afgørende for hjemmesiden til at fungere ordentligt. Denne kategori omfatter kun cookies, der sikrer grundlæggende funktioner og sikkerhedsfunktioner på hjemmesiden. Disse cookies gemmer ikke nogen personlige oplysninger.

Ikke nødvendige

Alle cookies, der måske ikke er særlig nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og som bruges specifikt til at indsamle personlige brugerdata via analyser, annoncer, andet indlejret indhold, betegnes som ikke-nødvendige cookies. Det er obligatorisk at indhente brugersamtykke, før disse cookies køres på din hjemmeside.