Snaps og Urter

Blåhat

Med sin fine blå farve og karteristisk blomst er Blåhat let at finde på tørre steder, gerne i klitplantagen eller ved heden.

Blåhat er nok ikke almindelig kendt som smagsgiver til brændevin, men giver en god kraftig smag og dermed skal fortyndes for at give den rigtige fine aroma. Også ved Blåhat er det kun selve blomsten vi anvender.

Lad blomsten trække godt dækket af alkohol, de taber farven og man kan se at de fleste smagsstoffer trækker ud i brændevinen sammen med blomstens farve. Smagen er ret kraftig, men bliver lidt mere rund med tiden.

Latinsk navn : Knautia arvensis
Hvilken plantedel bruges :Blomsten
Behandling : Fryses
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Læhegn, Grøftekanten, Hede arealer
Trækketid : 1 mdr
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 1 uge
Fortyndning : 1:4
Kan sødes : Nej
Gemmes : Ja
Blåhat i naturen
Blåhat i naturen.