Snaps og Urter

  • Velkommen
  • Snapse
  • Brændevin og mad
  • Foredrag og snapseture
  • Off. Arrangementer
    • Arrangements billeder
  • Viden du får brug for
Menu
  • Velkommen
  • Snapse
  • Brændevin og mad
  • Foredrag og snapseture
  • Off. Arrangementer
    • Arrangements billeder
  • Viden du får brug for

Hvidtjørn

Også kendt som: Mariebær
hvidtjørnbær

Både blomster og bær kan bruges til kryddersnaps, men her er valgt at fokusere på de røde bær der kan plukkes i løbet af efteråret, gerne inden de bliver for tørre.

Bærrene behandles som de fleste bær. Først laves en essens af ca. en kopfuld bær, husk at skylle bærrene. Efter at have trukket filtreres gennem et kaffefilter. Essensen skal fortyndes efter smag.

Hvidtjørn giver en flot snaps der egner sig fint til ost.

Vælger man at anvende blomsten er det bedst hvis de plukkes lige før de springer ud. Snapsen har masser af smag men holder ikke længe. Skal kun trække i en uge.

Latinsk navn : Crataegus laevigata
Hvilken plantedel bruges :Hele bærret, Blomsten
Behandling : Tørres
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Læhegn, Skov eller skovbryn, Parker og plantede bevoksninger, Haver
Trækketid : 1 måned for bær
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 2 uger
Fortyndning : 1:4
Kan sødes : Ja
Gemmes : Bliver bedre over flere måneder og år
Opbevaring : Tørres
  • AarhusSnapsen

  • Agern

  • Anisisop

  • Aronia

  • Birk

  • Blåbær

  • Blåhat

  • Blomme

  • Brombær

  • Bøg

  • Dild

  • Din egen Gin

  • Din egen Gin og Tonic

  • Enebær

  • Figen Kaktus

  • Frisk figen

  • Fyr

  • Gederams

  • Grå pære

  • Gråbynke

  • Gul Snerre

  • Gyldenris

  • Hassel

  • Havtorn

  • Hede Lyng

  • Hindbær

  • Hindbær

  • Hunde Rose

  • Hvidtjørn

  • Hyben

  • Hyben Rose

  • Hyldeblomst

  • Hyldebær

  • Hæg

  • Jule Kryddersnapsen

  • Kaffe

  • Kirsebær

  • Kirsebær Kornel

  • Klitrose

  • Klokke Lyng

  • Kongelys

  • Kvan

  • Kvan

  • Lind

  • Marehalm

  • Mirabelle

  • Mosebølle bær

  • Mælkebøtte rod

  • Paradisæble

  • Påskesnaps 2017

  • Pigeon æble

  • Pil blomst

  • Pimpenelle

  • Porse

  • Porserakler

  • Prikbladet Perikon

  • Ramsløg

  • Rejnfan

  • Revling

  • Røllike

  • Røn

  • Rønnebær

  • Skovløg

  • Skovmærke

  • Slåen

  • Slåen Gin

  • Solbær blad

  • Solbær bær

  • Strand Malurt

  • Sødskærm

  • Tormentil Rod

  • Tranebær

  • Tyttebær

  • Tyttebær

  • Valnød

  • Vild Timian

Privatlivspolitik

Kontakt oplysninger

Snapsogurter.dk v/ Jan Kristiansen
Vorregaards Alle 121
8200 Aarhus N
jan@snapsogurter.dk
Telefon +45 24 81 57 35
CVR : 15869836

Cookies & Privatliv
Vi bruger cookies på vores hjemmeside til at give dig den mest relevante oplevelse ved at huske dine præferencer og gentagne besøg. Ved at klikke på "Accepter", accepterer du brugen af alle cookies.
Cookie settingsACCEPT
Cookies & Privatliv

Privacy Overview

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, mens du navigerer gennem hjemmesiden. Ud af disse cookies gemmes de cookies, der kategoriseres efter behov, i din browser, da de er afgørende for, at webstedets grundlæggende funktionaliteter kan fungere. Vi bruger også tredjepartscookies, der hjælper os med at analysere og forstå, hvordan du bruger denne hjemmeside. Disse cookies gemmes kun i din browser med dit samtykke. Du har også mulighed for at fravælge disse cookies. Men fravalg af nogle af disse cookies kan have en effekt på din browseroplevelse.
Nødvendige
Altid slået til

Nødvendige cookies er helt afgørende for hjemmesiden til at fungere ordentligt. Denne kategori omfatter kun cookies, der sikrer grundlæggende funktioner og sikkerhedsfunktioner på hjemmesiden. Disse cookies gemmer ikke nogen personlige oplysninger.

Ikke nødvendige

Alle cookies, der måske ikke er særlig nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og som bruges specifikt til at indsamle personlige brugerdata via analyser, annoncer, andet indlejret indhold, betegnes som ikke-nødvendige cookies. Det er obligatorisk at indhente brugersamtykke, før disse cookies køres på din hjemmeside.