Snaps og Urter

Porserakler

I løbet af april står Porsen med den flotte brune rakler som et tydeligt tegn på det kommende forår. En gammel tradition er at raklerne skal høstes inden eller under påsken. Selve plukningen stiller krav om tålmodighed, men er absolut arbejdet værd. Forskellen til snapsen lavet på blade er en mere rund og aromatisk smag.

Raklerne høstes når det er tydeligt at indeholder den gule pollen, og må meget gerne støve.

Kom raklerne, gerne en kop fuld i et glas med rigeligt brændevin, efter få dage kan man tydeligt se farven og fornemme den markante duft af Porse.

Venter man et par dage får man en god essens der skal fortyndes.

Raklerne kan bruges flere gange, men taber smag.

Latinsk navn : Myrica dentulata
Hvilken plantedel bruges :Rakler
Behandling : Fryses
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Hede arealer
Trækketid : 1 uge (max)
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 2 uger
Fortyndning : 1:4
Kan sødes : Ja
Gemmes : Nej