Snaps og Urter

Jule Kryddersnapsen

Julesnaps med Enebær og Rønnebær med et stænk af Anis

Ingredienser:

25 tørrede enebær

10 Stjerne anis

1½ dl tørrede rønnebær (kan købes i de fleste helsekostbutikker)

5 dl Brøndums Klar snaps eller Vodka

3 sylteglas med tætsluttende låg

1 fl. Brøndums Klar Snaps 70 cl til endelig opblanding af essenserne

 

Fremgangsmåde:

Lad rønnebær trække i ca. 3 dl Brøndums klar i ca. 2 uger, hvorefter den filtreres (hvis der bruges friske rønnebær, er trækketiden 4-5 uger). Knus enebær og sæt dem til at trække i et andet glas med 1 dl Brøndums Klar og lad samtidig Stjerne Anis trække i et tredje glas med 1 dl. Brøndums Klar i ca. 1 uge, hvorefter begge essenser filtreres.

 

Blandingsforhold:

Enebær-essens                           2 cl

Rønnebær-essens                     16 cl

Anis-essens                                  4 cl

Efter filtrering af hver essens, skal essenserne blandes sammen ud fra ovenstående, du har sikkert til 2 flasker. Start med at fylde flasken ca. ¼ med essens derefter fylder du flasken næsten op med Vodka eller Brøndum klar. Så kan du smage om der skal mere essens eller alkohol i flasken

 

Hvilken plantedel bruges :Hele bærret
Behandling : Fryses
Anvendes : Frisk
Kan sødes : Ja
Gemmes : Nej