Snaps og Urter

Din egen Gin og Tonic

Tonic Sirup
I 1600-tallet opdagede briterne, at stoffet kinin, udvundet fra barken af kinatræet, kunne modvirke malaria, men kinin er hvinende bitter, allerede i 1800-tallet af tilsætte citrusfrugt, sukker og til sidst gin for at gøre smagen mere venlig. I dag indeholder tonicvand kunstig kinin, og er klar og gennemsigtigt, men hvis du selv laver din Tonic Sirup og bruger rigtig kinabark, bliver drikken mere mørk.

Opskrift
1 liter vand
4-6 stk. stilke af citrongræs, knust (ca. 250 ml)
1 1/2 spiseskefuld kinabark (hele stykker, ikke knust) – kinabark fås på nettet eller i helsekost butikker, skal muligvis bestilles.
Skal og saft af 3-4 skyllede citroner (du kan også bruge andre, men smagen ændrer sig tilsvarende)
6 knuste allehånde-bær (eller 1/4 teskefuld stødt allehånde)
20 gram citronsyre
750 gram almindelig sukker

Alle ingredienserne, dog ikke sukker, koges 20 min. i en gryde, må ikke blive for varm så al væden koger væk. Derefter filtreres indholdet gennem et saftklæde eller et filter. Det tager lang tid, men man må have den fornødne tålmodighed.
Væden kommes i en gryde sammen med sukker og lagen varmes op så sukkeret er helt smeltet.

Kom siruppen på flasker der er skullet med Atamon og luk tæt.

Opskrift på vore helt egn Gin og Tonic.
3 Isterninger i et højt glas
4 cl. Af vores egen Gin
1 cl. Egen Tonic Sirup