Snaps og Urter

AarhusSnapsen

AarhusSnapsen er udviklet af jan Kristiansen hos snapsogorter.dk i et samarbejde med Smag på Aarhus under Aarhus Kommune.

I starten foregik arbejdet i samarbejde med en kreds af Smag på Aarhus Partnere.
Aarhus Snapsen ar været baseret på Aroniabær og 3 andre urter. Valget blev truffet ud fra ønsket om at lave en kryddersnaps der er baseret i planter der kan findes i Aarhus kommune og meget gerne kunne bruges til mad, men også en snaps der kan stå alene.

Den benyttede alkohol er en ren vodkalignende alkohol på 38,5 %, der er kendetegnet ved en blød afrundet smag. Den valgte flaske er en robust 0,5 l med en prop der består af træ og kork. Senere er udvalget udvidet med samme type flaske men i en 0,2 L udgave. Etiketten er udviklet af Rikke Sjellborg-Sørensen, Smag på Aarhus.

Efter lanceringen i 2015 har det vist sig at der er en særdeles stor interesse for snapsen og den meget hurtigt blevet udsolgt fra alle forretninger og restaurationer.

Afsætningen har primært sket via Smag på Aarhus partnere, men vil fremover blive solgt gennem flere forhandlere.

AarhusSnapsen 2015 er som ovenfor nævnt baseret på Aronia, men essens af Blæretang, Røllike og Bøg indgår som smagsforstærkere og bitterstoffer. Det betyder, at produktionsmængden kan være varierende. Vi har derfor garderet os med at kunne hente de samme råstoffer fra professionelle udbydere og stadigvæk lave snaps der er naturlig.

Du kan finde flere informationer om de enkelte urter på www.snapsogurter.dk.

Har du lyst til at prøve er du velkommen til at sende os en e-mail