Snaps og Urter

Pigeon æble

Pigeon æblet hører julen til oger let at finde i de fleste grøntbutikken fra oktober og til jul. Hvis man da ikke har dem i haven.

Æblerne skæres i både og fyldes i et syltetøjsglas. Det er vigtigt, at frugten dækkes godt og vel med alkohol. Dækkes æblerne ikke helt, startes en forrådnelsesproces, der ødelægger brændevinen.

Filtrer brændevinen gennem et kaffefilter over i en flaske, og lad den stå natten over. Hvis du har en god kraftig essens, kan du fint blande en del med alkohol og gemme resten til senere brug.. Hvor stærk den skal være, bestemmer du selv, men pas på – der er ikke tale om en æblesnaps som dem, du kender fra Tyskland, den er meget kraftigere og bedre.

Latinsk navn : Malus domestica.
Hvilken plantedel bruges :Hele frugten
Behandling : Fryses
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Haver
Trækketid : 2- 3 måneder
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 2 uger
Fortyndning : 1:7
Kan sødes : Ja
Gemmes : Bliver bedre over flere måneder og år