Snaps og Urter

Det er ikke mange remedier der skal anskaffes, faktisk er alkoholen den største post, men heldigvis er prisen i Danmark blevet mere overkommelig. Desværre kan det være svært at finde alkohol med et spritindhold på mere end 37-38%, men et par af de danske snapse
holder heldigvis 40 %, her skal man dog være opmærksom på at disse indeholder forskellige krydderier eller sødestoffer. Den manglende styrke kan faktisk let smages, da det jo er alkoholen, der trækker smagsstofferne ud af urterne.

Ofte er en almindelig Vodka på banen son ingrediens til den gode drik, men vær opmærksom på, at der ofte kan være stor forskel på den smag der altid er ved spiritus. Det kan godt være man ikke kan stadfæste smagen, men noget er der altid. De billigste Vodka typer er ofte lavet på meget forskellige råvarer. Hvilket ofte kan smages i det rene produkt.

I andre tilfælde har jeg oplevet krydderbrændevin lavet på andre alkoholtyper f.eks. GIN og ROM. Begge har i flere hundrede år været brugt til forskellige berømte brændevine, tænk bare på Slåen Gin fra England, RumTopf fra Tyskland osv.

Bruger man almindelig Aqavit i stedet for smagsneutrale  snapse som f.eks. Brøndum Klar, Basis fra Spritfabrikkerne o. lign. vil man hurtigt opdage, at smagen ikke er som forventet, idet andre smagsstofferne jo også tæller med. Det skyldes, at der allerede er tilsat smagsstoffer, der let kan overdøve den fine smag i snapseurterne. Med Brøndum Klar eller Basis fra Spritfabrikkerne, er efter min mening en god basis for en god kryddersnaps, men man skal være opmærksom på, at snapsene er tilsat Akacie honning eller anden smag hvilken tydeligt kan smages, men samtidig er en god smagsforstærker for mange gode urter. Mange snapseentusiaster bruger en almindelig vodka, hvilket kan være ganske udmærket.

Der findes ikke nogen entydig tabel over, hvor lang tid de forskellige ingredienser skal trække på alkohol, men der er en god rettesnor, der kan bruges. Det er de aromatiske stoffer i planternes celler, vi bruger, og jo mere hård plantedelen er, jo længere tid tager det, før vi har trukket smagsstofferne ud. Smag dig frem til det bedste resultat

Trækketider
Type Trækketid (foreslået)

Blade Fra 12 timer op til en uge
Blomster De spæde aromastoffer er trukket ud efter 3 til 7 dage
Grene Det er i barken, smagsstofferne sidder – 1-2 måneder er ofte nok
Bær 1 – 3 måneder. Brug en stærk alkohol, bærrene indeholder meget vand og fortynder din brændevin.
Frugt Fra 3 til 4 måneder – meget længere ved hele frugter
Rødder 5-6 uger.