Snaps og Urter

  • Velkommen
  • Snapse
  • Brændevin og mad
  • Foredrag og snapseture
  • Off. Arrangementer
    • Arrangements billeder
  • Viden du får brug for
Menu
  • Velkommen
  • Snapse
  • Brændevin og mad
  • Foredrag og snapseture
  • Off. Arrangementer
    • Arrangements billeder
  • Viden du får brug for
  • Sådan gør du
  • Alkohol
  • Behandling
  • Flasker
  • Opbevaring
Menu
  • Sådan gør du
  • Alkohol
  • Behandling
  • Flasker
  • Opbevaring

Behandling

Når brændevinen har trukket færdig på urterne, er det udmærket at filtrere essensen gennem en tragt og et ganske almindeligt kaffefilter. Lad den stå et par dage efter filtreringen, hvis man kan vente. Ved mage kryddersnapse, vil de små partikler, der kan være tilbage, falde til bunden og kan dermed filtreres fra.

Når essensen er færdig, kommer det spændende arbejde med at fortynde snapsen til den rigtige smag. Det er både en fornøjelig og spændende proces, og man skal ikke køre bil lige efter. Lader man brændevinen stå og komme sig efter denne behandling, vil man opdage, at den ofte har vundet i smag og er blevet mere rund og karakteristisk.

Er brændevinen stadig uklar, er det en god at stikke dem om, dvs. forsigtigt at hælde den klare brændevin over på en anden flaske, lade den hvile et par dage og gentage øvelsen.. Man får aldrig det hele med, men pyt – det er jo ren natur, så skade gør det ikke.

Hører men til er blandt perfektionisterne kan man bruge et lille fif fra vinens verden, rør en æggehvide op med lidt vand til det bliver uklart, tilsæt lidt køkkensalt til hviden er klar og hæld en brøkdel i brændevinen, endelig ikke for meget. En vinbonde bruger mellem 6 og 8 hvider til 225 l vin, så det fortæller lidt om den mængde, du skal bruge!

 

Privatlivspolitik

Kontakt oplysninger

Snapsogurter.dk v/ Jan Kristiansen
Vorregaards Alle 121
8200 Aarhus N
jan@snapsogurter.dk
Telefon +45 24 81 57 35
CVR : 15869836

Cookies & Privatliv
Vi bruger cookies på vores hjemmeside til at give dig den mest relevante oplevelse ved at huske dine præferencer og gentagne besøg. Ved at klikke på "Accepter", accepterer du brugen af alle cookies.
Cookie settingsACCEPT
Cookies & Privatliv

Privacy Overview

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, mens du navigerer gennem hjemmesiden. Ud af disse cookies gemmes de cookies, der kategoriseres efter behov, i din browser, da de er afgørende for, at webstedets grundlæggende funktionaliteter kan fungere. Vi bruger også tredjepartscookies, der hjælper os med at analysere og forstå, hvordan du bruger denne hjemmeside. Disse cookies gemmes kun i din browser med dit samtykke. Du har også mulighed for at fravælge disse cookies. Men fravalg af nogle af disse cookies kan have en effekt på din browseroplevelse.
Nødvendige
Altid slået til

Nødvendige cookies er helt afgørende for hjemmesiden til at fungere ordentligt. Denne kategori omfatter kun cookies, der sikrer grundlæggende funktioner og sikkerhedsfunktioner på hjemmesiden. Disse cookies gemmer ikke nogen personlige oplysninger.

Ikke nødvendige

Alle cookies, der måske ikke er særlig nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og som bruges specifikt til at indsamle personlige brugerdata via analyser, annoncer, andet indlejret indhold, betegnes som ikke-nødvendige cookies. Det er obligatorisk at indhente brugersamtykke, før disse cookies køres på din hjemmeside.