Når brændevinen har trukket færdig på urterne, er det udmærket at filtrere essensen gennem en tragt og et ganske almindeligt kaffefilter. Lad den stå et par dage efter filtreringen, hvis man kan vente. Ved mange kryddersnapse vil de små partikler, der kan være tilbage, falde til bunden og dermed filtreres fra.
Når essensen er færdig, kommer det spændende arbejde med at fortynde snapsen til den rigtige smag. Det er både en fornøjelig og spændende proces, og man skal ikke køre bil lige efter. Lader man brændevinen stå og komme sig efter denne behandling, vil man opdage, at den ofte har vundet i smag og er blevet mere rund og karakteristisk.
Er brændevinen stadig uklar, er det en god at stikke dem om, dvs. forsigtigt at hælde den klare brændevin over på en anden flaske, lade den hvile et par dage og gentage øvelsen.. Man får aldrig det hele med, men pyt – det er jo ren natur, så skade gør det ikke.
Hører man til blandt perfektionisterne, kan man bruge et lille fif fra vinens verden: Rør en æggehvide op med lidt vand til det bliver uklart, tilsæt lidt køkkensalt til hviden og hæld en brøkdel i brændevinen, endelig ikke for meget. En vinbonde i Bourgogne bruger mellem 6 og 8 hvider til 225 l vin, så det fortæller lidt om den mængde, du skal bruge!.