Snaps og Urter

Vi har lavet en buket af muligheder, både  ude i naturen eller som et foredrag i et lokale.

Under foredraget krydrer jeg de faktuelle tips og tricks med anekdoter om brændevinens historie, de urter vi bruger og deres medicinhistoriske baggrund. Tit opleves at tilhørerne bidrager med egne erfaringer, gamle historier og erindringer. Mange tilhørere er allerede i gang med den sjove hobby, og sætter pris på selv at videregive de erfaringer de har gjort.

På listen herunder kan du finde de forskellige forslag der sikkert kan afholdes i dit nærområde. Naturen I Danmark er fud af overraskelser, så det er meget forskelligt hvad vi kan finde på netop de tid på året turen er planlagt, men fra maj til september plejer vi nok at kunne finde gode bud på en smag til brændevinen. 

 

  • Historiske brændevin

    Det er den almindelige opfattelse at siden munkenes ankomst til Danmark brugte munkenes mange urter i deres medicinopskrifter, denne opfattelse er desværre ikke helt korrekt da brugen af alkohol ikke var almindeligt udbredt i Danmark dengang. Lægen Henrik Harpestreng, der døde i 1244, var kendt som læge for den danske kong Erik, men brugte desværre ikke...
  • Mad og brændevin

    Dette foredrag er en tur rundtur med mange forskellige smagskombinationer, hvor deltagerne prøver kombinationen mellem krydderbrændevine og charcuteri og oste lavet af lokale håndværkere. Vi lægger ved dette foredrag vægt på at deltagerne smager forskellige røgvarer, pølser og oste, selvfølgelig med godt brød til, gerne så både brændevin og tilbehør passer sammen, hvilket giver helt...
  • Privat Snapsevandring

    Vi tager en vandretur i et område og finder urter der aktuelle for sæsonen. Under turen smager vi forskellige snapse, hvor netop de aktuelle urter er anvendt som ingrediens og smagsgiver. Under turen finder vi andre urter, bær og frugter der er fine til kryddersnaps, men hvor de skal høstes på andre tidspunkter i løbet...

Det praktiske

Ved alle foredrag eller snapsevandringe bydes på mellem 6 og 8 smagsrøver der dog ikke er større end de samlet er som ca. 3 hele snapse. Vi sørger for glas.

  • Der bruges projektor og PC under foredraget.
  • Under foredraget bydes på 6 – 7 smagsprøver, svarende til ca. 3 -4 genstande, art efter aftale eller hvad der passer til egnen og/eller årstiden
  • Varighed: ca. 2 timer eller efter aftale, spørgsmål besvares undervejs
  • Pause: 15 min hvor der meget gerne må bydes på lid ost og/eller kaffe. Dette sørger I selv for.
  • Forberedelse: Der afsættes min 1 time til forberedelse
  • I sørger for: AV-udstyr, opstilling af møbler og anden opdækning
  • Alle priser er inkl. moms

 

Eksempler på tidligere afholdte foredrag:

  • Rosengårds centret i Silkeborg
  • Søften Jagtforening
  • Billund Pensionist og Efterløns forening
  • Lokalhistorisk Forening i Ishøj
  • Ishøj Kommune
  • TV 2 Lorry
  • DR P1
  • DR P4
  • Dybbøl Banke Museet ved 150 års jubilæum
  • Ørsted bibliotek
  • Rude Strand Senior Højskole (afholdt 22 foredrag)
  • Hadsten Højskole
  • Smag på Aarhus 3- 4 snapsevandringer om året
  • Det Grønne Museum, i Auning
    Og mange flere