Snaps og Urter

Mælkebøtte rod

Også kendt som: Mælkebøtte Rod

Udover at være en af de første forårsbebudere er mælkebøtten en af de urter vi brændevinsentusiaster kan ”lukke” året med. Sidst i november når alle planter har takket af for dette år, høstes mælkebøttens pæleformede rod. Roden giver lidt af den friske smag, vi kender fra foråret, men indeholder også en kraftig rund smag, der er værdsat vinteren igennem. Rens roden og skær den i passende skiver. Lad den trække et par uger eller tre i Vodka og fortynd efter filtrering

Latinsk navn : Taraxacum ruderalia
Hvilken plantedel bruges :Rod
Behandling : Tørres
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Strand/Strandenge, Grøftekanten, Parker og plantede bevoksninger, Haver
Trækketid : 1 uge (max)
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : Drikkes med det samme
Fortyndning : 1:4
Kan sødes : Ja
Gemmes : Ja