Snaps og Urter

Anisisop

Også kendt som: Indianer Mynte

Anisisop der en meget almindelig staude der pynter både i urte- og staudehaven.

Planten er let at kende med sine blå blomster og umiskendelige duft og smag ag Anis.

Brug de friske blade eller blomsterne til en kryddersnaps. En god kopifuld blade puttes i et glas og dækkes helt med alkohol. Efter en uges tid filtreres essensen og må meget gerne derefter lige hvile en uge mere.

Fortynding er selvfølgelig en smags sag, men 1:5 vil for de fleste være ok. Har essensen trukket længere er mere alkohol nok nødvendigt.

Snapsen er rigtig god til en marineret sild eller en god ost.

Latinsk navn : Agastache foeniculum
Hvilken plantedel bruges :1
Behandling : Fryses
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Haver
Trækketid : 1 uge
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 1 uge
Fortyndning : 1;5
Kan sødes : Ja
Gemmes : Ja