Snaps og Urter

Fyr

Over hele landet træffer vi fyr, både i hegn, ved stranden og i skove møder.

Bjergfyr er nok en af de mest almindelig som læhegn i parker og haver uanset, hvor vi befinder os på landkortet, men også de andre går helt fint i en brændevin.

En aromatisk brændevin fås også ved at bruge de gule hanrakler. Man kan ikke tage fejl af de gule pollen-fyldte rakler, der sender deres fine gule støv ud i luften ved blot den mindste berøring eller et svagt vindpust. Husk at høste raklerne inden de bliver brune.
Læg de små gule kogler i et syltetøjsglas og dæk dem godt med vodka.

Efter filtrering har essensen bedst af at hvile, den pollen man ikke har fået fjernet i filtreringen kan nu fjernes ved en dekantering.
Fyr brændevin skal fortyndes og bliver bedre med tiden.

Latinsk navn : Pinus
Hvilken plantedel bruges :Pollen kogler
Behandling : Tørres
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Skov eller skovbryn, Parker og plantede bevoksninger, Hede arealer
Trækketid : 3 uger
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 2 uger
Fortyndning : 1:4
Kan sødes : Nej
Gemmes : Ja