Sidst på sommeren plukkes de grønne agern på egetræerne, skulle de allerede Have fået en lidt brun farve er det ok, bare de ikke er for hårde. Efter plukning fjernes den skal der vedhæfter frugten til grenene, den har en form som en lille skål.
Skær den grønne nød i 2 halvdele og kom dem på en god alkohol, endelig så neutral som mulig. Husk at nødderne skal være helt dækket af alkohol og kontroller dette efter et par uger. Er de ikke helt dækket bliver de let dårlige og de skønne kræfter er spildt.
Der er ikke megen enighed om hvor lang tid de skal trække, men min. 2 måneder, gerne længere. Efter filtrering har snapsen godt af at ”komme sig” i et par uger.
Snapsen skal fortyndes meget, hvor meget kan du selv bedste bedømme med 1:10 er ikke helt ved siden af.
Denne snaps ender med at få en tydelig egetræssmag der kendes fra whisky og andre brændevinstyper der gemmes på egetræsfade.
Hvis du vil tilføje lidt mere smag rister du de halve nødder i en ovn ved 50-60 grader til der er helt sorte, men ikke brændte. Herefter behandler du nødderne på samme måde som eller beskrevet. Du for en mere elegant smag.
Agern snaps har godt af at blive gemt efter du har fortyndet den, har du tålmodighed ender du med en snaps der minder meget om en rigtig god brandy.