Snaps og Urter

Julesnaps med Pigeon

INGREDIENSER

6 pigeonæbler (kan erstattes med Cox Orange el. æbler, der ikke er for søde f.eks. vilde)
1 økologisk appelsin
1 økologisk citron
1½ fl. Brøndums Klar snaps 70 cl
3 sylteglas med tætsluttende låg

OPSKRIFT

Vask æblerne, skær dem i kvarte og lad dem trække i et glas med Brøndums Klar i 4–6 uger (æblerne skal være helt dækket af snaps). Filtrér æble-essensen.
Skær skrællen af appelsinen og citronen (det hvide må ikke komme med) og dæk skrællerne med 1-1½ dl Brøndums Klar i hver deres glas og lad trække 1 uge, hvorefter også disse 2 essenser filtreres.

Bland essenserne sammen ud fra nedenstående blandingsforhold:
Æble-essens             15 cl
Appelsin-essens       4 cl
Citron-essens            2 cl

Hæld essensblandingen i en 70 cl flaske og fyld flasken næsten op med snaps fra en ny flaske Brøndums Klar snaps. Smag evt. til med mere essens. Lad den hvile i et par uger. Start sidst i oktober, hvor de små højrøde pigeonæbler kommer i butikkerne, og forbindes af de fleste med jul. Så er julesnapsen netop færdig til jul. Æblesnapsen her har lidt kant, så den fint egner sig til julemaden.

Latinsk navn : Ikke kendt
Hvilken plantedel bruges :Hele frugten
Sankes i : Oktober
Behandling : Ingen – Bruges friske
Anvendes : Frisk
Findes generelt ved: Supermarkedet
Trækketid : 1 -2 mdr.
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 2 uger
Kan sødes : Ja
Gemmes : Nej