Snaps og Urter

Røn

Røn er et af vores almindeligste træer, både i naturen i haver og parker er den almindelig og kan let forveksles med andre lignende træer, men har man først fundet det rigtige er man ikke længere i tvivl. Vær at ide er dog at der findes over 200 arter af Røn og det kun er de typer der vokser vildt der er velegnede til kryddersnaps.

Et gammelt ord siger at rønnebær er sure, det passer, men en tur i fryseren med de modne bær i en uges tid klarer let den sag. Husk at afribbe bærrene, stilken kan give en let bitter afsmag.

De frosne bær puttes i et syltetøjsglas og dækkes med snaps eller vodka. En god ide er at give bærrene huller med en gaffel det forkorter trække tiden med en til to uger.

Trækketiden kan man diskutere, men jeg foretrækker at lave en essens over 1 – 2 mdr. der fortyndes godt op til den er drikke klar.

Latinsk navn : Sorbus aucuparia
Hvilken plantedel bruges :Bær
Behandling : Fryses
Anvendes : Frossen
Findes generelt ved: Læhegn, Skov eller skovbryn, Parker og plantede bevoksninger, Haver
Trækketid : 1-2 måneder
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 2 uger
Fortyndning : 1:5
Kan sødes : Ja
Gemmes : Ja