Snaps og Urter

Rønnebær

Også kendt som: Almindelig Røn

Røn er et af vores almindeligste træer, både i naturen i haver og parker er den almindelig og kan let forveksles med andre lignende træer, men har man først fundet det rigtige er man ikke længere i tvivl. Alle der har smagt Gammel Dansk kender den som en god smagsgiver der dog fint kan stå alene.

Et gammelt ord siger at rønnebær er sure, det passer, men en tur i fryseren med de modne bær i en uges tid klare let den sag. Husk at afribbe bærrene, stilken kan give en let bitter afsmag.

De frosne bær puttes i et syltetøjsglas og dækkes med snaps eller vodka. Trække tiden kan man diskutere, men jeg foretrækker at lave en essens der trækker 1 – 2 mdr. og tyndes godt op til den er drikke klar. Man bliver let overrasket over hvor meget denne snaps kan fortyndes.

Blomsterne på rønnetræet er ligeså fine at lave snaps på. Her skal de næsten udsprugne blomster trække en uges tid før de filtres og snapsen fortyndes. En af de gode ting ved denne snaps er plukke tidspunktet der passer fint med en rigtig sommer snaps til terrassen.

Latinsk navn : Sorbus aucuparia
Hvilken plantedel bruges :Hele frugten / Bærret
Behandling : Fryses
Anvendes : Frossen
Findes generelt ved: Læhegn, Skov eller skovbryn, Parker og plantede bevoksninger, Haver
Trækketid : 1-2 måneder
Filtrering : Ja
Hviletid efter filtrering : 2 uger
Fortyndning : 1:4
Kan sødes : Ja
Gemmes : Bliver bedre over flere måneder og år