Vil man bruge porseknopper er det tiden nu. Du skal regne med at plukke knopperne af grenene, lidt af et pillearbejde, men absolut værd at prøve. I forhold til porsesnapsen lavet på blade er denne udgave lidt mere rund i smagen, og absolut en version af porsesnapsen der er værd at lagre.
I løbet af april står Porsen med den flotte gule rakler som et tydeligt tegn på foråret. En gammel tradition er at raklerne skal høstes omkring påske. Selve plukningen stiller krav om tålmodighed, men er absolut arbejdet værd. Forskellen til snapsen lavet på blade er en mere rund og aromatisk smag.
Raklerne høstes når det er tydeligt at indeholder den gule pollen, og må meget gerne støve.
Venter man et par dage eller måske en uge får man en god essens der skal fortyndes.
Raklerne kan bruges flere gange, men taber smag. Besøg Porserakler – Snaps og Urter
Du finder Porse mange steder i Østjylland, her et par sikre steder:
Grenå hede, overalt på heden findes der buske. Kør fra havnen ad Fuglsangsvej til p-pladsen ved Rævevej. Gå en tur af mange stier. Du finder buske over alt på området.
Gjern Bakker, find p-pladsen mellem Sørkelvej 67 og 69, gå ad skovvejen til området Egedalsmosen. Området er er også et dejligt sted at finde andre snapsurter senere på året. F.eks. blåbær, revling, gul-snerre, hæg og perikon.
Aqua center, Silkeborg. Det er den nærliggende Vejlbo Mose der bugner af porse, men kun i den østre ende. Der er fine gangstier, der er velegnede for transport med kørestol, helt frem til de fine buske. P-plads finder du ved Aqua centret.
Der er helt sikker flere steder som du kan finde på www.snapseatlas.dk