Snaps og Urter

Et flot Porse sted – tæt på P-plads

I løbet af eftersommeren skal jeg holde en snapsvandring i Silkeborg. Stedet er valgt på forhånd og skulle selvfølgelig besøges.

Vejlbo Mose ligger umiddelbart i nærheden af Aqua Centret, og der er fine stier frem til mosen.

Ved Aqua Centret findes der info tavler, der leder dig hen til mosen.

Porsen findes i store mængder i mosens sydlige ende, og kan nås direkte fra stien, eller ved at gå gennem lågen. Tidspunktet for at plukke til en god Porsenaps er netop nu (August) hvor bladene er friske.

Vil du have lidt mere med hjem til at gemme. Så vil jeg foreslå, du hænger kvistene op køligt og tørt. Efterfølgende kommer du de tørrede blade i et lufttæt glas.

Rundt omkring mosen findes der også store arealer med Blåbær og mange Rønne træer.

Har du mod på at prøve noget nyt? Så er der her en opskrift, vi har leget med i flere år, med succes.

De friske porsekviste ryges i ca. 5 min over en tørveild, brug en havegrill.
Det skal være tørt tørv og pas på flammer.
Kom bladene på alkohol og lad dem trække i 2 uger.
Efter filtrering lader du essensen hvile i 2 uger.
Den skal fortyndes kraftigt.
Gemmer man den et par måneder har du en kryddersnaps der er helt speciel.

Jeg har flere gange bedt folk komme med et gæt på hvad det er, og mange gætter på en single malt whisky.

Nok på grund af tørvesmagen. Tørven får jeg hos Stenvad Mosebrug der sælger en pose for 25 kr.