Somme tider sker det at det er svært at få essens eller snapsen så klar, som man gerne vil.
Et gammelt råd fra en vinbonde:
Kom 1 cl. Æggehvide blandet med en lille smule vand og et lille nip salt i pr. 0,7 L flaske.
Ryst flasken umiddelbart, efter og lad den stå gerne i 2-3 uger.
Æggehviden vil nu sørge for, at uklarhederne samler sig på bunden.
Hæld forsigtig, eller endnu bedre brug en hævert.
Den kan laves af sugerør.
Bug dem der kan bukkes, og sæt dem sammen til et langt rør.
Dette tip kan ikke anvendes ved bær, der indeholder meget pektin som f.eks. almindelige Hyben.
Der vil ske det, er at der danner sig en klump på bunden af flasken, der ikke kan opløses.
Kan sammenlignes med vingummi, men det var jo ikke lige det man ville.
Det er nu, du skal finde ud af, hvor du kan samle dine bær og frugter i efteråret.
De forskellige frugter og bær er nu dannet, så man kan, så småt, glæde sig til plukketiden for Slåen, Æbler, Kræge, Hæg, Nødder og alt det andet.