En sjov bitteropskrift fra 1850, men desværre med en enkelt lille nødvendig rettelse. Opskriften er lavet af Etatsråd Rehder til brug for den danske soldat. Denne bitter er let at lave, men kræver lidt benarbejde for at finde velegnede ingredienser.
Korbenedikt, Cnicus Benedictus (tidligere Centaurea Benedicta)
Er en enårig urt med takkede, tornede blade som kan være klæbrige og behårede. Kan findes i planteskoler som frø, men ikke tørret i Danmark. Humle er en udmærket erstatning, men vær forsigtig, den smager igennem, findes på www.vinolhobby.dk
Angelikarod
Angelikarod er også kendt som den kvindelige ginseng. Indeholder mange bitterstoffer og æteriske olier, som gør roden stærkt aromatisk i både duft og smag. Angelikarod kan anvendes i te og giver et interessant pift i hjemmelavet snaps. Findes på www.naturgalleriet.dk. Indgår i mange snapse – prøv den sammen med tørret pomerans.
Ingefær
Tørret ingefær er let at inde i butikkerne, men husk den giver en anden smag end den friske. Ingefær smager meget igennem, så hold dig til opskriften. Den er beregnet som essens, men kan også nydes, som den er. Du får glæde af den hele vejen ned, og den kan smages et godt stykke tid efter, du drak den.
Opskrift
Korbenedikt eller humle: Brug ca. 30 gr.
Angelika rod (helst skåret) 17 gr.
Ingefær (ligeledes skåret) kun 7 gr.
Lad det trække i 3–4 dage, filtrér gennem et kaffefilter og smag. Jeg synes, den har godt af at blive fortyndet, men prøv selv. Oprindelig tror vi, at der blev brugt en Brøndum med kommensmag, men foretrækker nu en udgave baseret på Vodka.
Opskriften er fra Rehdes bog til den danske hær, lavet på foranledning af Museet Dybbøl Banke af snapsogurter.dk.