Snaps og Urter

Så er det nu, man skal plukke

I løbet af de sidste par uger har jeg været på heden og i skoven. I Dollerup bakker, Grenå Hede og Kongens Hus Hede var der fint med Tormentil, Hede Lyng og Tyttebær. Sjovt nok var der ikke mange Revling eller Mosebølle bær, men det blev da til et par flasker.

Jeg havde i august en hyggelig snapsevandring sammen med 31 vandrefugle i Gjern Bakker. Det er helt sikkert, at bakkerne er blevet et af mine yndlingssteder. Der var Mosebølle, Blåbær, Lyng (2 arter) og store mængder af Porse, som jeg ikke har set andre steder. Rundt omkring kunne vi også finde andre populære urter, bl.a. Hæg, både almindelig og glansbladet.

September er et af højdepunkterne for snapseentusiaster. Overalt kan der plukkes eller samles. Du kan få en masse inspiration på www.snapsogurter.dk, men her er lidt at starte med. Prøv rigtige Skovæbler, Paradisæbler fra haver og parker, Agern fra skoven, Rønnebær (husk de skal fryses). Sidst på måneden kan du gå i gang med Slåen – de skal være godt modne og skal fryses. Blommer er der ikke mange af i år, så det bliver spændende at se, om der er det samme problem med Slåen og Kræge – årsagen skal findes i et uheldigt forår.