På Food Expo fandt Snapsogurter.dk et helt nyt destilleri, der er bosiddende i Aarhus. Der gik ikke lang tid før, vi havde en aftale om et besøg. På dagen traf vi 2 af Restfolkene. Det var en positiv oplevelse at se, hvordan de havde grebet tingene an. Her følger lidt om deres ambitioner, fortalt af dem selv:
Fra idé til handling
Idéen til REST startede hos Rolf, som er uddannet laborant og har erhvervserfaring inden for fødevarebranchen. Han var godt tilfreds med den daglige gang i laboratoriet, men gik med en drøm om at blive selvstændig inden for sit felt. Men hvad skulle det være?
Efter en ferie i Skotland, hvor han besøgte et destilleri, var han ikke i tvivl. Derfor tog han en dag beslutningen om at sige sit job op og starte på Erhvervsakademi Aarhus for at studere en professionsbachelor i Innovation & Entrepreneurship. Her mødte han ligesindede ildsjæle med en iværksætter i maven, og det blev startskuddet til REST.
Ren spiritus – Ren natur
Spiritusindustrien bygger på stolte traditioner, som vi anerkender og respekterer. Samtidig ønsker vi, at faget fortsætter med at udvikle sig og skaber nyt. Derfor prøver vi at skubbe grænserne for, hvordan industrien skal være i fremtiden.
Vi har startet et destilleri, hvor vi kan udforske hvilke tiltag, der skal til for at opnå et grønnere produkt. Samtidig har vi alle en passion for både spiritus og det håndværk, der hører sig til. Vi vil opbygge et destilleri, som leverer kvalitetshåndværk, men samtidig har miljøet som førsteprioritet fra starten.
Indtil videre er REST i en opstart og fokuserer på at lave Gin med forskellige smage, men er absolut ikke afvisende overfor at lave en god klar alkohol på ca. 40%, der kan bruges til snaps. Vi har en aftale om, at når de er nået så langt, prøver vi at lave en test.
Før vi gik, blev vi enige om at finde et tidspunkt, hvor Snapselauget Aros kommer på besøg for at blive klogere på dét at lave alkohol og helt sikkert prøve en smagsprøve eller to.
Vi sætter dato op på www.snapsogurter.dk og Facebook.