Snaps og Urter

Juletid

Så er det snart jul, og det er nu tid til at forberede årets julesnapse.

Julesnaps med Enebær og Rønnebær med et stænk af Anis
Ingredienser:
25 tørrede enebær
10 stjerneanis
1½ dl tørrede rønnebær (kan købes i de fleste helsekostbutikker)
5 dl Brøndums Klar snaps eller Vodka
3 sylteglas med tætsluttende låg
1 fl. Brøndums Klar Snaps 70 cl til endelig opblanding af essenserne

Fremgangsmåde:
Lad rønnebær trække i ca. 3 dl Brøndums klar i ca. 2 uger, hvorefter den filtreres (hvis der bruges friske rønnebær, er trækketiden 4-5 uger). Knus enebær og sæt dem til at trække i et andet glas med 1 dl Brøndums Klar, og lad samtidig Stjerneanis trække i et tredje glas med 1 dl. Brøndums Klar i ca. 1 uge, hvorefter begge essenser filtreres.

Blandingsforhold:
Enebær-essens 2 cl
Rønnebær-essens 16 cl
Anis-essens 4 cl
Efter filtrering af hver essens, skal essenserne blandes sammen ud fra ovenstående – du har sikkert til 2 flasker. Start med at fylde flasken ca. ¼ med essens – derefter fylder du flasken næsten op med Vodka eller Brøndum Klar. Så kan du smage, om der skal mere essens eller alkohol i flasken.

Lad den hvile i et par uger eller mere. Hvis der startes først i november, så er den klar til jul.