Snaps og Urter

En anden måde at bruge kryddersnaps på, de 2 opskrifter er fra Spis Bedre

Snaps med kaffe og vanilje
tid.10 minutter.
Trækketid mindst 1 uge.
Mængde:½ L

Er du på jagt efter en sidste snaps at servere for gæsterne til påskefrokosten, inden de skal slå mave eller danse på bordene, skal du. prøve denne med kaffebønner og vanilje. Kombinationen smager fremragende til en dessert.

1 vaniljestang

2 spsk. kaffebønner

3 sukkerknalder

5 dI. Brøndum Klar

  1. Flæk vaniljestangen.
  2. Læg vanilje­ stang, kardemommefrø, kaffebønner og sukkerknalder i et skoldet sylteglas, og hæld snapsen over.
  3. Luk glasset til, og lad snapsen trække i mindst 1 uge.
  4. Si krydderierne fra, når du synes, at snapsen har den rette smag.
  5. Hæld snapsen på en ren, skoldet flaske med låg. Server snapsen kold, og pynt den med nye kaffebønner.

Snaps med lime og citrongræs

Tid: 10 minutter.
Trækketid. Mindst 1 uge.
Mængde:½ flaske Brøndum Klar

Er du i tvivl om, hvad du skal skænke op i snapseglassene til silden og fiskefileten? Lav en snaps med limefrugt og citrongræs, så har du det perfekte match.

1 stilk citrongræs

1 limefrugt

2 tsk. honning

5 dl klar snaps

  1. Flæk citrongræsset, og knus det Skyl limefrugten, og skær skallen af i tynde, brede bånd uden at få den hvide, lidt bitre hinde med.
  2. Læg citrongræs, limeskal og honning i et skoldet sylteglas, og hæld snapsen over. Luk glasset til, og lad snapsen trække i mindst 1 uge.
  3. Si snapsen, når du synes, at den har den rette smag. Hæld snapsen på en ren, skoldet flaske med låg.
  4. Skær et nyt stykke limeskal, og læg det i flasken som pynt, lige før snapsen skal serveres. Server snapsen kold.

Vi håber I kan få glæde af opskrifterne