Snaps og Urter

Moseporse

Porse er en af de ældste brugsplanter, der er brugt i Danmark.

Helt fra bronzealderen kan det bevises, at Porse er blevet brugt i husholdningen i øl og som krydderi. Flere bryghuse bruger i dag Porse som smagsstof.

Tidligere blev blade og stængler af planten lagt i sengehalm for at holde lus og lopper væk, og afkog har været anvendt mod skab og som sårmedicin. Planten indeholder antibakterielle stoffer som har været brugt i creme mod uren hud.

I dag er det nok smagen vi sætter pris på, den runde kraftige smag er er fremragende til en sildemad, røget lød eller kraftig ost.

Den porsesnaps vi har lavet kan sagtens gemmes, bliver mere rund.
Vi har selv været ude af sanke og synes det er sådan, en porsesnaps skal laves.

Indhold: 0,35 L
Alkohol %: 40

Yderligere information

Vægt 900 g
Alkohol (%)

40

Indhold (L)

0,35