Blomme

Både i haver og i naturen findes der mange forskellige arter af Blommer. Fælles for dem alle er dog at det frugter med mest smagen der er bedst. Blommerne kan fin bruges hele, men det tager længere tid at lave en udtrækning. Mit forslag er at man deler frugter og lader dem trække i et […]

Grå pære

Pærebrændevin forbinder de fleste med frugtbrændevin fra Frankrig eller Slivovitch fra det ”gamle” Jugoslavien. Desværre har vi i Danmark ikke de samme muligheder, men med lidt tålmodighed kan vi lave vores egen udgave. Gråpæren den bedst egnede og heldigvis én af de sorter, det er lettest at få fat på.. Metoden er enkel. Skær tre […]

Pigeon æble

Pigeon æblet hører julen til oger let at finde i de fleste grøntbutikken fra oktober og til jul. Hvis man da ikke har dem i haven. Æblerne skæres i både og fyldes i et syltetøjsglas. Det er vigtigt, at frugten dækkes godt og vel med alkohol. Dækkes æblerne ikke helt, startes en forrådnelsesproces, der ødelægger […]

Paradisæble

Paradisæble findes i utallige forskellige sorter, der ikke alle egner sig til brændevin. En af de sorter, der giver det mest sikre resultat, er ”Pumulus John Downie”, et paradisæble med en god farve og en fin smag. Paradisæble-brændevin er en særdeles god begyndersnaps, træet er let at finde, og man behøver ikke store mængder. Æblerne […]