Slåen Gin

  Slåen har fra tidlige tider været anvendt på mange måder, som bær til saft, grød eller vin. Slåen plukkes så sendt på året som muligt, tidligst sidst i september. Man skal være hurtigt ude, når de er ved at modnes. Det ses bedst ved, at de får en lidt ”støvet” belægning og er dybt […]

AarhusSnapsen

AarhusSnapsen er udviklet af jan Kristiansen hos snapsogorter.dk i et samarbejde med Smag på Aarhus under Aarhus Kommune. I starten foregik arbejdet i samarbejde med en kreds af Smag på Aarhus Partnere. Aarhus Snapsen ar været baseret på Aroniabær og 3 andre urter. Valget blev truffet ud fra ønsket om at lave en kryddersnaps der […]

Din egen Gin og Tonic

Tonic Sirup I 1600-tallet opdagede briterne, at stoffet kinin, udvundet fra barken af kinatræet, kunne modvirke malaria, men kinin er hvinende bitter, allerede i 1800-tallet af tilsætte citrusfrugt, sukker og til sidst gin for at gøre smagen mere venlig. I dag indeholder tonicvand kunstig kinin, og er klar og gennemsigtigt, men hvis du selv laver […]

Din egen Gin

Knus 12 Enebær let i en morter, eller giv dem et par slag med siden en stor kniv. Kom de knuste bær i et stort glas med skruelåg el. lign og tilsæt 3 dl. Brøndum Klar i glasset. Efter ca. 12 – 14 timer filtrerer du alkoholen gennem en tragt og et kaffefilter og kan […]

Påskesnaps 2017

Ideen med denne påskesnaps er en mild snaps der er hurtig at lave og hvor alle ingredienserne kan købes i et hvert supermarked. Selve trække tiden er kort og den færdige snaps behøver ikke at blive fortyndet. Ingredienser 2 Royal Galla æbler skåret i stykker, man kan fint bruge en anden æble sort, men vi […]

Jule Kryddersnapsen

Julesnaps med Enebær og Rønnebær med et stænk af Anis Ingredienser: 25 tørrede enebær 10 Stjerne anis 1½ dl tørrede rønnebær (kan købes i de fleste helsekostbutikker) 5 dl Brøndums Klar snaps eller Vodka 3 sylteglas med tætsluttende låg 1 fl. Brøndums Klar Snaps 70 cl til endelig opblanding af essenserne   Fremgangsmåde: Lad rønnebær […]