Slåen Gin

slaaen raavare

  Slåen har fra tidlige tider været anvendt på mange måder, som bær til saft, grød eller vin. Slåen plukkes så sendt på året som muligt, tidligst sidst i september. Man skal være hurtigt ude, når de er ved at modnes. Det ses bedst ved, at de får en lidt ”støvet” belægning og er dybt […]

AarhusSnapsen

aarhussnaps acf cropped

AarhusSnapsen er udviklet af jan Kristiansen hos snapsogorter.dk i et samarbejde med Smag på Aarhus under Aarhus Kommune.

Din egen Gin og Tonic

Camping Tonic

Tonic Sirup I 1600-tallet opdagede briterne, at stoffet kinin, udvundet fra barken af kinatræet, kunne modvirke malaria, men kinin er hvinende bitter, allerede i 1800-tallet af tilsætte citrusfrugt, sukker og til sidst gin for at gøre smagen mere venlig. I dag indeholder tonicvand kunstig kinin, og er klar og gennemsigtigt, men hvis du selv laver […]

Din egen Gin

GinSnaps

Knus 12 Enebær let i en morter, eller giv dem et par slag med siden en stor kniv. Kom de knuste bær i et stort glas med skruelåg el. lign og tilsæt 3 dl. Brøndum Klar i glasset. Efter ca. 12 – 14 timer filtrerer du alkoholen gennem en tragt og et kaffefilter og kan […]

Påskesnaps 2017

paaskesnaps scaled

Ideen med denne påskesnaps er en mild snaps der er hurtig at lave og hvor alle ingredienserne kan købes i et hvert supermarked. Selve trække tiden er kort og den færdige snaps behøver ikke at blive fortyndet. Ingredienser 2 Royal Galla æbler skåret i stykker, man kan fint bruge en anden æble sort, men vi […]

Jule Kryddersnapsen

Julesnaps med enebaer og roennebaer

Julesnaps med Enebær og Rønnebær med et stænk af Anis Ingredienser: 25 tørrede enebær 10 Stjerne anis 1½ dl tørrede rønnebær (kan købes i de fleste helsekostbutikker) 5 dl Brøndums Klar snaps eller Vodka 3 sylteglas med tætsluttende låg 1 fl. Brøndums Klar Snaps 70 cl til endelig opblanding af essenserne   Fremgangsmåde: Lad rønnebær […]