Tyttebær

I løbet af sommeren starter plukke sæsonen for Tyttebær. De smukke bær finde på hedearealer samme med andre gode snapsebær, så en tur med samling af flere typer bær er absolut en god ide. Som ved andre bær er det vigtigt at skylle bærrene efter plukning og behandlingen er den kendte med brug af et […]

Tranebær

Tranebær kan være svære at finde i naturen, men på tørre steder f.eks. hede arealer er der en chance. Denne snaps er fremragende til ost og nem at lave. Fyld bærrene i et glas og dæk god at med alkohol. Et lille tip er at stikke huller i bærrene med en gaffel, det nesætter trække […]

Hindbær

Hindbær er særdels velegnet til en rigtig sommer snaps og da den sagtens kan gemmes kan man få glæde af den hele året. Når du plukker bærrene er det vigtigt du kigger god efter forskellige små dyr og dele der måske kan se lidt ulækre ud. Kom bærrene direkte i et glas og dæk godt […]

Solbær bær

Solbær er en af de almindeligste bærbuske i vore haver. De aromatiske bær anvendes i mange sammenhænge, Solbær er desuden kendt som grundlaget for ”Crème de Cassis” – en solbærlikør, der anvendes i Kir eller Kir Royale. At kunne servere Solbærsnaps af ”egen avl” er vel nok at forvente sig for meget, men trækker Solbær […]

Mosebølle bær

Ikke mange kender forskel på Mosebøllebær og Blåbær, men prøv og kvas bærret mellem fingrene så ser man forskellen med det samme. Mosebøllebærrets kød har ingen farve, smagen og farve ligger i bærrets skal. Forsøger man at sammenligne kryddersnaps der er lavet på de to bær mener jeg at Mosebølle ofte giver det bedste resultat. […]

Hyldebær

Bruger du de modne bær, får du en anden, men også dejlig snaps, der indeholder mange kvaliteter. Du får her en grundsnaps, du kan nyde, som den er eller bruge som ingrediens i forskellige sammenhænge. Vær opmærksom på at man ikke spiser de friske Hyldebær da de er giftige

Hvidtjørn

Både blomster og bær kan bruges til kryddersnaps, men her er valgt at fokusere på de røde bær der kan plukkes i løbet af efteråret, gerne inden de bliver for tørre. Bærrene behandles som de fleste bær. Først laves en essens af ca. en kopfuld bær, husk at skylle bærrene. Efter at have trukket filtreres […]

Brombær

Brombærret er nok for mange et af de bær der anvendt mest i køkkenet Som kryddersnapsen genkendes smagen fra syltetøjet. Det er ikke vanskeligt at lave en god kryddersnaps på brombær, men alligevel der et par vigtige tip. Brug en fuldstændig neutral alkohol, gerne med en styrke på 40 %. Det drejer sig om at […]

Enebær

Enebær en af de absolut ældste nytteplanter vi kender her i norden. De små og vindblæste træer træffes i forskellige hedeområder næste overalt i Danmark. På træet vil man se at der er 2 forskellige bær. Det nye bær er grønt og lugter kraftigt af harpiks. Det er de sorte vi skal have fat i […]

Hyben

Denne busk findes overalt i Danmark og er en af de invasive arter man forsøger at begrænse. Opskriften her er på brugen af selve hyben bærret. Efter at have plukket de orangerøde bær skal de skylles, flækkes og frøene pilles ud. Skallerne der bliver tilbage sættes på alkohol. Ved filtreringen, der tager lang tid, vil […]