Opbevaring

Det bedste sted at opbevare de kostelige dråber er i vinkælderen, men vi er jo mange, der ikke disponerer over dette så ellers udmærkede opbevaringssted. For mange af os vil et godt mørkt skab sikkert være den bedste løsning. Brændevinen indeholder naturlige farve– og smagsstoffer, der for manges vedkommende nedbrydes af sollys.

Selvfølgelig er opbevaring i farvede flasker en mulighed, men det ville være synd at snyde sig selv for de flotte farver, der i løbet af lagringstiden ændrer sig. Vil man gerne have et par flasker stående fremme, har man så en god undskyldning for ikke at gemme dem for længe, hvis altså en undskyldning er nødvendig.

Gemmes brændevinen i længere tid, vil den efterhånden skifte farve og blive mere ”venlig og imødekommende”. Nogle brændevine taber dog efter få måneder det meste af smagen, men kan så ”genoplives” ved at tilsætte lidt essens fra andre brændevine. Tør man det, åbner der sig en helt ny verden med uanede muligheder for at udvikle en brændevin, der er helt unik.

Vil man gerne have lidt sødme eller måske forstærke smagen er en lille smule sukker- eller honningopløsning en god idé. Sukker virker som smagsforstærker og ikke kun som sødemiddel. Professionelle kokke bruger ofte enkle midler og anvender sukker som en yderst vigtig smagsforstærker i retter, hvor man ellers ikke forventer at finde sukker som ingrediens