Sild og snaps

Især omkring jule- og påske tid er sild en traditionel spise i Danmark, hvilket nok hænger sammen med at de bedste sild får man i efteråret. Ra gammel opbevarede sildene saltede i tønder, som et vigtigt supplement til vinterens føde, en tradition vi kender også i dag.  Efterhånden er den fine kunst med at lave sine egne sild ved at gå i glemmebogen, men her er chancen for at lave din helt egen sild med netop den lage du kan lide eller har lyst til at prøve.

Vi starter med at filletter de saltede sild, en der kun er saltet og en kryddersild under kyndig vejledning, Hvorefter vi udvander dem til netop den saltsmag som du synes om. herefter laves forskellige sildelager, ud fra opskrifter som underviser medbringer. Ingredienserne sørger vi for. Det eneste du skal medbringe, er 2 glas med skrueløg til de sild du tager med hjem, en skarp kniv og forklæde.

Holdet deles op i grupper med 3 deltagere der samarbejder om at lave en eller 2 sild til den efterfølgende frokost med sild, godt rugbrød, smør og krydderfedt.

Før frokosten smager vi forskellige bud på en snaps til silden og hører om hvordan man selv kan lave en god snaps der passer til netop din sild. Opskrifterne på snapsene tager udgangspunkt i at de skal kunne lave på så korttid at de kan drikkes sammen med den sild der er lavet.

Der udleveres opskrifter på sildemarinader

Varighed ca. 4 timer inkl. Frokost.

Workshoppen afholdes gerne i et storkøkken i samarbejde på en lokal skole. En temmelig fast tilmelding er nødvendig afh.t. indkøb af sild, ingredienser og tilbehør til frokosten

Denne workshop er under forudsætning af leverance af sild, der kan være sæsonbetonet.