Historiske brændevin

Det er den almindelige opfattelse at siden munkenes ankomst til Danmark brugte munkenes mange urter i deres medicinopskrifter, denne opfattelse er desværre ikke helt korrekt da brugen af alkohol ikke var almindeligt udbredt i Danmark dengang. Lægen Henrik Harpestreng, der døde i 1244, var kendt som læge for den danske kong Erik, men brugte desværre ikke alkohol.

Først i renæssancen begyndte den egentlige udvikling af brugen af alkohol som frembragte mange forskellige typer af ”medicin” hvoraf vi kender mange af opskrifterne. Flere af opskrifterne kender vi fra CHR d. IV. læge Peter Payngh. Baseret på flere af disse opskrifter har snapsogurter.dk genskabt mange af de forskellige opskrifter op, med anvendelse af de urter man havde adgang til de dengang. Man kan sige at de kryddersnapse vi smager, dækker en tidsramme fra 1360 op til hvor tid.

Mange af de smagsprøver der serveres kan synes lidt skarpe, men kan for mange af bitterne fint sammenlignes med de bittere vi kender i dag fra det sydlige Europa.

Aftenen slutter med mulighed for at smage mere traditionelle krydderbrændevine. Der serveres i alt 6 – 7 smagsprøver 

Varighed er mellem 2 og 2 1/2 time inkl. en pause. Det er fint hvis der ønskes kaffe eller andet under/efter foredraget, men dette er ikke inkl. I prisen.

Der indgår ikke mad i dette arrangement.

Der bruges projektor og PC under foredraget, så vi har brug for en hvid bagvæg eller lærred. Vi vil forslå at deltagerne sidder ved borde af hensyn til anretning.