Hindbær

Rubus idaeus

Hindbær er særdels velegnet til en rigtig sommer snaps og da den sagtens kan gemmes kan man få glæde af den hele året.

Når du plukker bærrene er det vigtigt du kigger god efter forskellige små dyr og dele der måske kan se lidt ulækre ud. Kom bærrene direkte i et glas og dæk godt af med alkohol, huske at de trækker lidt alkohol så du skal måske fylde efter en uges tid. Sammen med bærrene kan du fint komme et par te-sker sukker i hvis du har en sød tand.

Bruger du frosne bær så kom dem i alkoholen efter de har ligget lidt så vandet er trukket væk, gerne på et stykke køkkenrulle

Det er vigtigt at bruge alkohol med f.eks. 40% da bærrene afgiver væde

Hvilke plantedele bruges: Hele bærret
Anvendes: Frisk
Behandling: Fryses
Opbevaring: Bruges frisk eller frossen
Findes generelt ved: Læhegn, Skov eller skovbryn, Haver
Trækketid: 1-2 måneder
Filtrering: Ja
Hviletid efter filtrering: 2 uger
Fortynding: 1:4
Kan sødes: Ja
Gemmes: Bliver bedre over flere måneder og år