Hindbær

Rubus idaeus

Hindbærret er nok for mange et af de bær der anvendt mest i køkkenet

Som kryddersnapsen genkendes smagen fra syltetøjet. Det er ikke vanskeligt at lave en god kryddersnaps på hindbær, men alligevel der et par vigtige tip. Brug en fuldstændig neutral alkohol, gerne med en styrke på 40 %. Det drejer sig om at trække så mange smagsstoffer ud af de vandfyldte bær som muligt.

Efter filtrering af essensen fortyndes gerne med alkohol 1:4 og sødes med en sukkerlage hvis man vil have en sød udgave. Andre bær man kan bruge på samme måde er hind-, bøjsen- eller multebær.
bær

Hvilke plantedele bruges: Bær
Anvendes: Frisk
Behandling: Fryses
Opbevaring: Bruges frisk
Findes generelt ved: Læhegn, Skov eller skovbryn, Haver
Trækketid: 1 måned
Filtrering: Ja
Hviletid efter filtrering: 2 uger
Fortynding: 1:4
Kan sødes: Ja
Gemmes: Ja