Hassel

Corylus avellana

Langs veje, i parker og skovbryn finder man hasselbuskene. Det er ikke hvert år de giver lige mage nødder men da vi ikke skal bruge ret mange og på et tidligt tidspunkt plejer det at gå an.

Nødder skal plukkes medens de er helt friske og uden skal dvs. midt på sommeren. Nødderne dels med en kniv i 2 halvdele og dækkes i et glas med alkohol. Lad den trække i et par måneder og prøv så og smag. Du vil finde ud af at smagen ikke er særligt gennemtrængende, men meget fin og aromatisk.

Jeg har ikke selv haft lejlighed til at gemme den i flere år, men det min fornemmelse at det er forsøget værd.

Hvilke plantedele bruges: Hele frugten
Anvendes: Frisk
Behandling: Tørres
Opbevaring: Frisk
Findes generelt ved: Skov eller skovbryn
Trækketid: 2 Måneder
Filtrering: Ja
Hviletid efter filtrering: 1 uge
Fortynding: 1:4
Kan sødes: Ja
Gemmes: Bliver bedre over flere måneder og år