Grå pære

Pyrus communis

Pærebrændevin forbinder de fleste med frugtbrændevin fra Frankrig eller Slivovitch fra det ”gamle” Jugoslavien. Desværre har vi i Danmark ikke de samme muligheder, men med lidt tålmodighed kan vi lave vores egen udgave.

Gråpæren den bedst egnede og heldigvis én af de sorter, det er lettest at få fat på.. Metoden er enkel. Skær tre eller fire pærer i både og dæk dem med alkohol i et stort syltetøjsglas. Stil glasset på en hylde bagest i skabet eller øverst på hylden og ”glem” den i mindst 2 år. Når glasset åbnes, bliver overraskelsen stor over, hvor stærk en aroma, der strømmer fra glasset.

Hvilke plantedele bruges: Hele frugten
Anvendes: Frisk
Behandling: Tørres
Opbevaring: Bruges frisk
Findes generelt ved: Læhegn, Skov eller skovbryn, Haver
Trækketid: 1-2 år
Filtrering: Ja
Hviletid efter filtrering: 2 uger
Fortynding: 1:7
Kan sødes: Ja
Gemmes: Bliver bedre over flere måneder og år