Gederams

Fattigmands Asparges

Epilobium angustifolium

Denne smukke rødviolette giver en ualmindelig blød blomster smag. Ud over at være smuk er gederams også en nytteplante. Langt tilbage i tiden har den været brugt til både madlavning og medicin.

I madlavning blev gederams tidligere brugt til eksempelvis at koge suppe på. Den kan fint bruges i en urtesuppe f.eks. sammen med brændenælde.

Til brændevin bruges de friske blomster der giver en rund og blød smag med megen aroma. Pluk blomsterne af stilken, put dem i et glas, dæk af med brændevin og lad dem trække.

Hvilke plantedele bruges: Blomsten
Anvendes: Frisk
Behandling: Fryses
Opbevaring: Bruges frisk
Findes generelt ved: Læhegn, Grøftekanten, Hede arealer
Trækketid: 1 uge (max)
Filtrering: Ja
Hviletid efter filtrering: Drikkes med det samme
Kan sødes: Ja
Gemmes: Ja