Anisisop

Indianer Mynte

Agastache foeniculum

Anisisop der en meget almindelig staude der pynter både i urte- og staudehaven.

Planten er let at kende med sine blå blomster og umiskendelige duft og smag ag Anis.

Brug de friske blade eller blomsterne til en kryddersnaps. En god kopifuld blade puttes i et glas og dækkes helt med alkohol. Efter en uges tid filtreres essensen og må meget gerne derefter lige hvile en uge mere.

Fortynding er selvfølgelig en smags sag, men 1:5 vil for de fleste være ok. Har essensen trukket længere er mere alkohol nok nødvendigt.

Snapsen er rigtig god til en marineret sild eller en god ost.

Hvilke plantedele bruges: 1
Anvendes: Frisk
Behandling: Fryses
Opbevaring: Bruges frisk
Findes generelt ved: Haver
Trækketid: 1 uge
Filtrering: Ja
Hviletid efter filtrering: 1 uge
Fortynding: 1;5
Kan sødes: Ja
Gemmes: Ja