Agern

Quercus robur

Sidst på sommeren plukkes de grønne agern på egetræerne, skulle de allerede Have fået en lidt brun farve er det ok, bare de ikke er for hårde. Efter plukning fjernes den skal der vedhæfter frugten til grenene, den har en form som en lille skål.

Skær den grønne nød i 2 halvdele og kom dem på en god alkohol, endelig så neutral som mulig. Husk at nødderne skal være helt dækket af alkohol og kontroller dette efter et par uger. Er de ikke helt dækket bliver de let dårlige og de skønne kræfter er spildt.

Der er ikke megen enighed om hvor lang tid de skal trække, men min. 2 måneder, gerne længere. Efter filtrering har snapsen godt af at ”komme sig” i et par uger.

Snapsen skal fortyndes meget, hvor meget kan du selv bedste bedømme med 1:10 er ikke helt ved siden af.

Denne snaps ender med at få en tydelig egetræssmag der kendes fra whisky og andre brændevinstyper der gemmes på egetræsfade.

Hvilke plantedele bruges: Hele frugten
Anvendes: Frisk
Behandling: Tørres
Opbevaring: Bruges frisk
Findes generelt ved: Skov eller skovbryn, Parker og plantede bevoksninger
Filtrering: Ja
Hviletid efter filtrering: 2 uger
Fortynding: 1:10
Kan sødes: Ja
Gemmes: Bliver bedre over flere måneder og år